Hekselienpad

people-2   001-mountain-shoe-boot
belgië  I 2,5 Km
Wie gaat wandelen met kinderen weet dat een thema kan helpen de kleintjes te motiveren om de iPad in te ruilen voor de wandelschoenen. Dat hebben ze goed begrepen met het Hekselienpad bij de watermolen in Retie.

IMG_1151De jongste is 8 maanden en kan net zelfstandig zitten en is dus klaar voor een eerste tripje met de wandelrugzak. En dat is nodig, de ondergrond wisselt tussen met wortels begroeide paadjes en een plankenpaadjes en is dus niet geschikt voor de buggy.

Gewapend met een boekje met verhaaltjes en opdrachten, dat we in Taverne ’t Meulezicht gekocht hadden voor 3 euro, steken we de straat over. Recht over de Retiese watermolen vinden we de start van het Hekselienpad. Het plan helpt wel om te zien waar je blijft maar de weg is goed gemarkeerd en zonder het boekje kan je gratis gebruik maken van de izi Travel app.

Met het boekje kan je onderweg het verhaal van Hekselien vertellen en aan elke markering is een leuk opdrachtje gekoppeld. Verwacht geen echte attracties, de meeste opdrachten vragen wat inlevingsvermogen maar zijn daarom niet minder leuk.

Je doorkruist een moerassig gebied in de witte Netevalei. De plankepaadjes kregen het hier duidelijk hard te verduren. Er ontbreekt hier en daar een plankje en het pad is op plaatsen verzakt en bijna opgegeten door het bos in de zomer van 2019. Voor ons maakt dit het gewoon nog wat avontuurlijker. Maar weet dat je de allerkleinste hun handje wel is zal moeten vasthouden.

In de helft kan je uitrusten of juist niet in het heksenspeelplekje. Spijtig genoeg keer je voor het grootste deel terug over de weg waarlangs je gekomen bent.

Wij sluiten af met een dranje in Taverne ’t Meulenzicht met een leuke speeltuin en zicht op het vertrek van de kajaks die de Nete gaan bevaren. Wie wil kan de watermolen elke laatste zondag van de maand van 14.00 u. tot 17.00 u. aan het werk zien.

Alle praktische info over de wandeling kan je hier vinden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: