Klein Engelandhoeve

001-mountain-shoe-boot   gpx-file-format-symbol
belgië   I 22 km
Ik was even van slag toen ik hoorde dat we onderweg niets zouden tegenkomen om iets te gaan drinken.  Het start en eindpunt van deze wandellus maakt dat echter meer dan goed. De Klein Engelandhoeve leek de perfecte uitvalsbasis voor deze prachtige wandeling.
Bezoekerscentrum-768x576.jpg

Of de naam nu een verbastering van ‘england’ is, wat wijst naar het weiland of de akkers, of toch eerder van het woord ‘angel’ dat hoek betekend, is onduidelijk. De geschiedenis van de hoeve gaat terug tot 1826 wat verklaard dat hier enige onduidelijkheid over is. Waarover geen twijfel bestaat is dat het een prachtig pand is van binnen en van buiten waar het leuk vertoeven is, in de winter aan de haard, in de zomer op het terras.

Naast wandel-en fietskaarten kan je hier tal van streekproducten nuttigen of kopen in een mooie geschenkverpakking. Het bezoekerscentrum is veel meer dan een eenvoudig café en daar kan je hier alles over te weten komen.

We worden vandaag getrakteerd op een zelf samengestelde wandeling op basis van wandelknooppunten die er in slaagt om ver weg van de beschaving te blijven. Dat is best bijzonder te noemen in de kempen, waarvoor proficiat aan de routedokter van dienst. Deze lange wandeling gaat verder dan het Turnhouts vennengebied zelf en strekt zich uit tot ver voorbij het Zwart Goor  en de Markvallei in Merksplas.

Een echte aanrader voor wie zich wil laten verrassen en is stevig wil doorstappen om daarna te genieten in de Klein Engelandhoeve. Voor wie deze afstand te ver zou zijn, zijn er ook 2 bewegwijzerde wandelingen met vertrek aan de hoeve. De kortste van 2.8 km kan je maken door het rode vierkant te volgen en komt langs het speelbos. Het blauwe vierkant neemt je mee voor 8 kilometer met als hoog(s)tepunt de uitkijktoren.

Meer informatie over het  +100 hectare gebied kan op de website van Natuurpunt vinden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: