Wandeling van het jaar 2017 (Lovenhoek)

people-2   001-mountain-shoe-boot
belgië  I 5 Km
Ik moet toegeven dat ik nogal sceptisch ben over wat men voorstelt als “de wandeling van het jaar 2017”. Een titel die het natuurpad de Lovenhoek in Vorselaar gekregen heeft van de provincie Antwerpen. Maar goed dat ik dit pas achteraf te weten kwam, anders stond misschien mijn ego in de weg om er naartoe te trekken. Mijn vooroordeel blijkt niet geheel terecht gezien dit toch het ontdekken waard is.

IMG_1848Ergens tussen Vorselaar en Pulderbos vinden we dit 145 hectare groot natuurgebied, waar naast een uitgebreid wandelknooppunten netwerk dus ook een bewegwijzerde lus loopt. Wat het meest bijzonder is aan deze wandeling is de erg gevarieerde omgeving. Als je in deze korte afstand van naald tot-loofbossen, door graslanden en weide, langs heide en moerassen wandelt blijft dat de hele tijd verrassen. Het attractiefste stuk zit in de vallei van de Molenbeek. Hier zijn wat elementen aangebracht om de voeten droog te houden en dat is ook gewoon plezant om over te lopen. Ook moet je hier en daar eens over een boomstam klimmen. Hoewel deze niet uitgedragen wordt als speciaal kindvriendelijke wandeling, maakt het dit ook voor kinderen wel leuker. Voor buggy’s is het echter een NO GO.

De wandeling loopt vaak samen of vlak naast een ruiterpad zodat je naast andere wandelaars ook paarden kan tegenkomen. Door de recente promotie van de wandeling lijkt het er wel op dat je hier voorlopig niet snel alleen zal zijn. Laat dit echter een erkenning zijn voor de energie die erin gestopt is om dit mooi stukje natuur beschikbaar te maken voor het grote publiek.

Je kan vertrekken in Vorselaar en in Zandhoven en alle praktische info daarover vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: