Camí de Cavalls (Menorca)

airplane-shape.png   002-sleeping-bed-silhouette   people-2  001-mountain-shoe-boot  gpx-file-format-symbol  video-camera
Unknown.png  I 8,7 Km I 7,4 Km

Vijf keer kleiner, en een goede 750.000 inwoners minder dan het naburige Mallorca, maakte voor ons Menorca een aantrekkelijke reisbestemming. Ik was klaar om een all-in vakantie een kans te geven, maar dan liefst op een plek waar het toch nog mogelijk is om alle hotels uit je gezichtsveld te laten verdwijnen wanneer je dat wil.

Schermafbeelding 2017-09-30 om 13.00.10.png

Zeggen dat Menorca minder toeristisch is dan zijn buureilanden kan nog wel. Maar het is ook al lang geen Best Kept Secret meer. Het eiland is sinds 1993 wel uitgeroepen tot biosfeerreservaat, wat er voor zou moeten zorgen dat het in ballans blijft. Met maar twee uur vliegen ideaal om onze eerste vliegervaring met kinderen op te doen.

Van wat wij gezien hebben van het echte binnenland is het, op Monte Toro na, vrij vlak en niet uitzonderlijk mooi. Onze ervaring is echter beperkt tot enkele taxi ritjes. Misschien hebben we iets gemist?  De grillige kustlijn met prachtige rotsformaties die prachtige baaien omringen en op die manier veel kleine natuurlijk havens creëren is des te mooier.

Hoewel de vakantie al lang vooruit geboekt is vertrekken we zonder een echte voorbereiding met het idee wel te zien wat het eiland ons brengt. We rekenen daarvoor wat naïef op de reisbegeleider ter plaatse. Die komt enkel met wat flauwe voorgekauwde uitstapjes waarvoor we bedanken. Diezelfde dag nog ontdekken we dat op maar een kilometer wandelen van het hotel een prachtige natuurlijke baai ligt verstopt. Ondanks dat we aangeven graag te wandelen komt het niet in haar op hier iets van te zeggen. Misschien omdat daar geen enkel commerciëel voordeel voor is?

In een eerste verkenningsronde ontdekken we ook de Camí de Cavalls. Een oude wandelroute die rond het eiland loopt en in de eerste plaats diende als militaire bevoorradingsroute en nog later voor patrouilles te paard. De route is vandaag ook bekend als de GR 223 en maakt deel uit van de Senderos de Gran Recorrido, het Spaanse broertje van de GroteRoutepaden van bij ons. De Mapa Senderista is dan ook mijn eerste en beste aankoop ter plaatste.

Omdat het ook een rustvakantie moest worden beperken we ons tot twee etappes van deze in totaal 186 kilometer lange route. Zo is er nog ruim tijd over voor het zwembad, het strand, oneindig lange buffetten en cocktails die er deze keer ook bij horen.


gpx-file-format-symbol Sant Thomàs I Son Bou op gpxsies.com


gpx-file-format-symbol Cala en Porter I Son Bou op gpxsies.com

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: