Moeras en heide in Mol

people-2   001-mountain-shoe-boot
belgië  I 4,4 Km

Tussen het Zilvermeer en het Zilverstrand ligt een stukje natuur geprangd dat het ontdekken waard is als je hier in de buurt bent.

Ecocentrum De Goren ligt goed verstopt voor wie het met zijn gps in de auto probeert te vinden. Bespaar u de moeite, schuin over de parking van Sunparks Kempense Meren vind je de ingang van camping het Zilvermeer, waar ook de ingang van het centrum gevestigd is. Daar worden allerhande activiteiten georganiseerd, maar je kan hier ook terecht voor info over het gebied, of om iets te drinken en picknicken is hier ook toegelaten.

Naast de knooppunten is er een bewegwijzerde Aardgas-natuurwandeling van 4,4 km die we voor vandaag hebben uitgekozen. Voor een 3-en 4 jarige is die afstand al stevig, zeker omdat het tempo in de eerste helft van de wandeling laag is door de vele plankenpaadjes. We bevinden ons in een laagveen en aangepast schoeisel is  aangewezen, ook wanneer het lang droog is geweest.  Tal van kleine waterbronnen voeden hier de Vleminksloop, een zijriviertje van de Nete, die we zo goed als de volledige eerste helft van de wandeling volgen. Kikkers, vele soorten libellen en waterjuffers zijn hier koning. De natuur is de laatste weken goed zijn gang kunnen gaan tijdens het groeizame weer. De knuppelpaadjes zijn op veel plaatsen opgegeten door het bos, een lange broek was dan ook wat handiger geweest. Gelukkig zien de twee kleinste het meer als een spel om de netels te ontwijken dan dat het vervelend is. Of hoe de groten nog wat kunnen leren van de kleintjes.

Iets voor de helft nemen we de tijd om te picknicken en valt het op hoe weinig mensen we zien op zo een mooie dag. Dit lijkt een goed bewaard geheim in een verder sterk toeristisch ontwikkeld gebied. De terugweg is wat minder spannend en volgt een zijweg van een camping. Langs het pad loop je nog wel bijna in één van de bronnetjes van de Vleminksloop, leuk om te zien. En voor de kinderen een mysterie vanwaar het water opborrelt.

Extra informatie over deze wandeling en meer wandelingen in dit gebied kan je vinden op de website van Natuurpunt.

IMG_1059.jpg

We sluiten onze dag af met een bezoekje aan Hans en Sandra die ons in de Zilvermeerhaven trakteren op een fantastische boottocht en zo onze dag helemaal onvergetelijk maken.

Dankjewel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: