Quevrain I Kempen

train-on-railroad002-bike   002-sleeping-bed-silhouette   gpx-file-format-symbol
belgië   I 177 km
Op zoek naar een tweedaagse fietstocht ging ik te raden bij enkele vakantiefietsers die de deze route nog op hun verlanglijstje hadden staan.

Dit is een mooie tweedaagse fietsroute geworden die vanuit een richting komt die voor mij nog onbekend terrein was.

Mijn tochtgenoten hebben de mogelijkheid om reeds in de namiddag te vertrekken en vermijden wat ik later ervaar als erg vervelend. Het is in ons land al niet altijd gemakkelijk om met de fiets de trein op te gaan, maar tijdens de spits wordt het wel heel erg lastig.

Onderweg krijg ik al een berichtje dat de code van het gereserveerde Natuurvriendenhuis van Relais du Fayt niet blijkt te werken. Ik vermoed dat het probleem zichzelf oplost en ben dan ook verontwaardigd om te zien bij aankomst dat mijn collega’s nog steeds niet in het huis konden. Ze zijn er intussen ook al achter gekomen dat het nabij gelegen Natuurvriendenhuis van Ath in beheer is van dezelfde Natuurvrienden en vermoeden dat ik mij vergist heb bij de reservatie. c’est possible, mon francais ne pas bien hé.

Gelukkig is het schaamrood op mijn wangen niet zichtbaar omdat de duisternis intussen gevallen is. We springen op de fiets om een eerste deel van de route dat normaal voor morgen was nu al te fietsen over de Ravel4 met de hoop dat onze code het wel doet in Ath. Dat lijkt gelukkig het geval en heel wat later dan gedacht kunnen we een potje koken en doe ik extra mijn best om het goed te maken. Het relativeringsvermogen van mijn collega’s is groot en ik hoef mij duidelijk geen zorgen te maken dat dit slechte begin mij zal blijven achtervolgen.

We fietsen voor deze tijd van het jaar in uitzonderlijke goede weersomstandigheden. Langs de oever van de Dender zijn we snel in Geraardsbergen.  Omdat we het die dag beperkt hielden in kilometers besloten we tevoren al om de muur van Geraardsbergen op te rijden en daarna ook de Bosberg. In beide gevallen trakteren we ons boven op een lokaal biertje en zo wordt het toch nog een zware dag. We slapen in de jeugdherberg van Geraardsbergen.

De Dender blijft onze leidraad tot in Aalst, ook daarna blijf het mooi fietsen langs spoorlijn 61. Op de markt in Mechelen zitten we voor een laatste keer echt naast onze fiets om iets te eten en wat later in Heist-op-den-berg valt het gezelschap deels uit elkaar. Ik zet mijn weg verder richting huis langs de eerder kortste weg in plaats van de mooiste.

gpx-file-format-symbol Quevrain I Heist-Op-Den-Berg Gpx op GPSies.com
gpx-file-format-symbol Heist-Op-Den-Berg I Tielen Gpx op GPSies.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: