Noordzeeroute Vlaanderen (Sluis-Alveringem Deel 3)

002-bike   002-sleeping-bed-silhouette   gpx-file-format-symbol
nederland   belgië   frankrijk  I 337 km tot. (3/4)
De start van de oudste lange afstands fietsroute van ons land.

Eigenlijk was al het vorige de aanlooproute om vandaag in Sluis de LF1 Noordzeeroute op te rijden om van de Nederlandse kust naar Frankrijk te fietsen, het ganse Vlaamse gedeelte van het geheel dat van boven in Nederland in den Helder naar Boulogne sur Mer in Frankrijk loopt.

Ik volg de Damse vaart naar Brugge maar voor ik daar aan kom gaat het richting het prachtige dorpje Lissewege, dat terecht een plaatsje bemachtigde in de lijst van 50 mooiste dorpjes van Vlaanderen. Dan zet ik mijn neus echt in de richting van de Zee en ruik ik ze ook voor het eerst. Ik zie de skyline van Blankenberge met het idee dadelijk voor het eerste de zee te gaan zien maar zover komt het niet. Ik rij langs Wenduine naar de Haan en zonder een glimp op te vangen van de Noordzee rij ik het binnenland weer in. De route loopt in een grote bocht rond Oostende. Ik inspecteer het verder verloop van de route op de gps en begin te dromen van een middagmaal op de Dijk van Nieuwpoort. En dat komt er uiteindelijk ook eindelijk van, eigenlijk is dit de eerste keer dat ik de kust echt zie en dan ben ik nog van de route moeten afwijken. Het is dus belangrijk om te weten dat de Noordzeeroute in Vlaanderen niet echt tegen de kustlijn plakt zoals dat in het gedeelte Nederland meer het geval is.

In Koksijde neem ik weer afscheid van de kust en zak ik af naar Veurne, op het gezellige marktplein laat ik mij verleiden tot een terrasje. Mijn slaapplaats voor die nacht is een B&B in Alveringem. Daar sturen ze me echter terug naar Veurne om iets te gaan eten wat ondertussen al een heel stuk achter me lag. Met wat tegenzin terug op de fiets naar het aangeraden ’t Hof van de Hemel. Het huisbereid stoofvlees met Sint-Berdardusbier doet me die extra rit snel vergeten.

gpx-file-format-symbol Gpx op GPSies.com

 Leest het vervolg in deel 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: