Mini-trekking Botrange I Malmedy

people-2   001-mountain-shoe-boot   002-sleeping-bed-silhouette   gpx-file-format-symbol
belgië  I 26 km
In het jaar dat mijn neefje 12 jaar is geworden besluit ik hem uit te nodigen om een 2-daagse trekking te doen.

Dag 1

We parkeren de auto op de Signal de Botrange waar hij al meteen onder de indruk is van de sneeuw die we daar nog vinden. Het had al even niet meer gesneeuwd bij ons in de Kempen. Ik zorg voor twee stafkaarten waarop ik de route heb getekend om het avontuurlijk gevoel wat te vergroten. Op de houten plankenpadjes op de Hoge Venen krijg hij een spoedcursus kaartlezen.

Die komt al snel van pas want lang blijven niet op de betreden paden. We duiken een brandweg in die goed onder water staat en zoeken de best mogelijk weg voorbij deze hindernis. Even verderop worden er bomen geveld wat voor ons ook een leuke attractie is. Met 13 kilometer per dag kan het tempo laag genoeg blijven en is er nog voldoende tijd om regelmatig te pauzeren.

We lopen verder op de oever van de Ruisseau de Bayehon. Een wild riviertje met onderweg een indrukwekkende waterval. De route langs deze rivier is avontuurlijk en blijft boeien. Wat voorbij de watermolen komt het riviertje uit in de Warche. Het geheel is nu een brede rivier geworden en de snelheid is er wat uit. Dat de spanning uit het landschap gaat komt niet echt gelegen omdat de vele kilometers voor het eerst beginnen te wegen bij mijn kompaan. We komen gelukkig nog wat quads tegen en de indrukwekkende steengroeve waar we langs lopen is ook een attractie op zich. De jeugdherberg van Malmedy komt net op tijd, we zijn blij dat we een douche kunnen nemen en aan kunnen schuiven voor een warme maaltijd.

Dag 2

Naast een goed ontbijt mogen we voor een klein bedrag extra een lunchpakket maken in de jeugdherberg en kunnen we met herwonnen krachten aan het tweede deel van ons avontuur beginnen.

Na een erg steile klim over een heuvelrug komen we uit in de vallei van Trô Maret. Je loopt laag en kort tegen deze bruisende rivier en werkt je verder een weg naar boven. Hier en daar is een stalen kabel om je daarbij te helpen dus dit is niet voor watjes. Mijn collega lijkt zich hier wel te amuseren zoals ik gehoopt had. Voor het laatst stukje langs deze rivier nemen een extra avontuurlijk pad waarvan duidelijk is dat hier al even niemand meer geweest is. De schoenen worden wel goed nat in deze modderige stukken. Als we boven zijn nemen we de tijd om iets te eten alvorens we het Veengebied terug intrekken. Het landschap veranderd naar uitgestrekte open vlaktes. We moeten hier onze balans vinden op scheve en vaak onderbroken plankenpaadjes, in het niets te vergelijken met de mooie paadjes in de meer toeristische plaatsen in de Venen. Het geeft een erg desolate indruk en we komen ook heel erg lang niemand meer tegen.

Aan het gangetje van mijn collega zie ik dat er zich ondertussen blaren hebben gevormd op zijn voeten. Vermoedelijk door de natte passages van vanmorgen. We komen ondertussen al wat meer volk tegen en dat helpt. Ik kan zijn trotse blik zien door de verwondering van andere wandelaars die ons met grote rugzakken en een kaart voorbij zien wandelen. Het laatste stukje door de Venen is met de gedachte dat we het zullen halen dan ook echt genieten van het avontuur dat we beleefd hebben.

Voorlopig verwacht ik niet snel de vraag zoiets opnieuw te doen, maar ik ben zeker dat het nooit zo zou blijven hangen zijn als we niet even over die mentale en fysieke grens heen waren geweest.

OPGELET: de route hieronder heeft als vertrek en aankomst de jeugdherberg, wie een 2- daagse wil moet dus op de Botrange vertrekken.

gpx-file-format-symbol Gpx op GPSies.com

2 gedachten over “Mini-trekking Botrange I Malmedy

Voeg uw reactie toe

    1. Dat zou je de dag er na niet hebben durven zeggen :-). Ik ben blij dat ondertussen de leukste dingen zijn blijven hangen, ook voor mij was dit weekendje super !

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: