Verdronken Land van Saeftinghe

people-2   001-mountain-shoe-boot
nederland  I Vrij wandelen
We houden een Staycation deze vakantie en dat is het moment om lijstjes af te werken. Het Verdronken Land van Saeftinghe was zoiets op een to-do lijstje dus rijden we op een mooie dag richting Antwerpen.

Het bezoekerscentrum ligt dan wel in Emmadorp Nederland maar vanuit de kempen is het maar net het laatste stukje dat je de grens over gaat.

Het Verdronken Land is een natuurgebied waar je het getij van de zee kan ruiken, zien en voelen. Er zijn twee wandelroutes van slechts 1 en 2 kilometer lang, het Plankierpad en de Ruige Laarzenroute.  Van de totale 36 km2 groot, mag je ook in 300 ha vrij rond dwalen, en dat is nu net het leukste. Zelf de weg zoeken in een prachtig landschap dat onderbroken is door diepe geulen en kreken met brakwater uit de zee. Wie bang is van slijk en modder moet hier wegblijven, en van schapen ook wat dat betreft. Het uitzicht is weids en je ziet in de verte de haven van Antwerpen en de grote containerschepen die continu uit-en invaren. Ook dat maakt deze plek bijzonder.

Bijna naast het bezoekerscentrum, is er het café “Het Verdronken Land” dat ook zeker een bezoekje waard is.

Tijdens springtij loopt bijna het hele gebied onder water. Kijk voor je bezoek dan ook via deze website na wanneer het springtij is. (Kies locatie Bath)

Eigenlijk is ons enkel de afstand er naar toe wat tegengevallen waardoor het een leuke halve dag uitstap blijft maar beter één om te combineren met iets anders in de buurt. Onderweg naar de Nederlandse kust bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: