Kempen I Signal de Botrange

002-bike   002-sleeping-bed-silhouette   gpx-file-format-symbol
belgië   nederland   I 312 km
Voor het seven summits project dat over duurzaam reizen gaat worden zeven toppen in Europa beklommen op een duurzame manier, gelijktijdig worden er ook zeven toppen in België beklommen en die met de fiets vanuit de kempen naar het hoogste punt van België is er daar één van.

Eigenlijk is het startpunt het station van Hasselt maar vanuit verschillende locaties vertrekken er een dag eerder al fietsers naar de jeugdherberg van Bokrijk. Zo rijd ik ’s avonds na een werkdag nog met een collega vanuit Kasterlee ook al naar daar. De deelnemers zijn voor mij op dat moment nog onbekenden maar we gebruiken de avond die ons rest om dat op te lossen.

Ik ben in het gezelschap van een paar echte avonturiers en ervaren vakantiefietsers. Deze korte tocht is namelijk de voorbereiding voor een fietsreis naar Oostenrijk waar ik niet aan zal deelnemen, laat ons zeggen dat dat meer voor mannen met baarden is. Ik ben er dan ook bij voor het plezier en om iets bij te leren. En dat doe ik ook, iets na Maastricht begint het klimmen en leer ik dat het met een geladen vakantiefiets een kwestie is van in het zadel te blijven zitten en op rustig en beheerst naar tempo naar boven te rijden. We rijden meer kilometers dan ik gewoon ben en er zitten ook no heel wat pittige beklimmingen in. Ik ben dan ook erg blij om uiteindelijk met mijn laatste krachten het hoogste punt te bereiken. Het valt dan even tegen om te horen dat het Natuurvriendenhuis van Arimont waar we overnachten nog wel een eindje rijden is.

gpx-file-format-symbol Kempen I Bokrijk Gpx op GPSies.com gpx-file-format-symbol Hasselt I Arimont Gpx op GPSies.com

Ik heb het de vorige dag erg zwaar gehad en heb dan ook mijn twijfels bij de nog langere terugrit naar huis. Ik besluit vol te houden en kom mezelf nog een aantal keren tegen onderweg. De ervaren fietsers lijken er  plezier in te hebben mijn grenzen af te tasten. Hoewel het voor mij een ware marteling is ben ik blij deze rit toch te kunnen uitrijden. Zodra ik afscheid genomen heb van de andere moet ik mij tijdens het laatste stukje echt naar huis sleuren. Heel moe maar voldaan komt er einde aan deze leerrijke trip die ik mij nog lang zal herinneren.

gpx-file-format-symbol Airmont I kempen Gpx op GPSies.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: